Naslovnica Vijesti

Komšić nikada neće biti izabran kao predstavnik hrvatskog naroda

12. siječnja 2018. u 19:18 3 komentara 1950 prikaza
Foto: N1

"On nikada nije bio predstavnik hrvatskog naroda niti će ikada biti izabran kao predstavnik", kazao je Marinko Čavara, predsjednik FBiH za N1 komentirajući najavljenu kandidaturu Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH.

"Nažalost, mi imamo situaciju gdje smo imali lažno nelegitimno predstavljanje osam godina gospodina Komšića u Predsjedništvu BiH. On jeste Hrvat, ja to ne sporim niti sporim mogućnost da bude kandidat na izborima, ali isto tako svima je poznato da on nikada nije bio predstavnik hrvatskog naroda niti će ikad biti izabran kao predstavnik hrvatskog naroda", kazao je Čavara i dodao:

"Njegovu kandidaturu možemo tumačiti kao rušenje temelja BiH i ponovno izrugivanje hrvatskom narodu".

Šta ako ne dođe do izmejan Izbornog zakona?

"Da je bilo poštivanja temelja ustava BiH i Izbornog zakona ne bi došlo do ovih devijacija tipa Željka Komšića, izbora izaslanika u Dom Naroda kao nelegitimnih predstavnika drugih naroda. Da se to poštivalo, ne bi došli u situaciju da trebamo mijenjati Izborni zakon jer se podrazumijevalo da ima jedna politička korektnost, da čuvamo odnose između naroda i ono što je dogovoreno u Daytonu i Washingtonu čuvamo kao zjenicu oka jer su to temelji mira u BiH, a ne da se to na jedan način želi narušiti uz osobne interesne oblasti kao što je Komšić ili bilo neki drugi koji bi se kandidirali da bi ih netko drugi izabrao da predstavljaju nekoga drugog", kazao je Čavara.

Još je kazao tko su najveći neprijatelji BiH.

"Svi oni koji na takav licemjeran način ponavljaju da su oni za BiH, a da neće dopustiti konstitutivnim narodima da biraju svoje predstavnike, oni su najveći neprijatelji BiH i takav jedan ekstremizam i nacionalizam jednog dijela bošnjačkih stranaka dodatno komplikuje situaciju u BiH, Srbe tjera u jedno otcjepljenje, a Hrvate da traže rješenje u trećem entitetu", dodao je Čavara za N1.

  • Varesak:

    Cavara to mozes reci samo u svoje ime,hajde ti nama objasni zasto Komsic ne moze, biti predstavnik hrvatskog naroda a tp moze biti Covic koji je pun afera,i koji vodi racuna samo o ercrgovini. Vecina Hrvata u Bosni je sita ... prikaži još! Covica i lopovskog hsdezea.

  • Sagitarius:

    @Varesak Ko ste to VI kojim Marinko treba objašnjava idiotluk o novom pokušaju preglasavanja Hrvata od strane muslimana ponavljanjem slućaja Komšić. Jeste li vi možda grupa zalupanih nacionalista protivnika BiH kao države tri ravnopravna konstitutivna naroda. @oldday To ti je ... prikaži još! isto kao muslimani i islamski teroristi - nebo i zemlja. SK je proganjao Hrvate i sve što je hrvatsko, sličnost je samo u tome što muslimanski SDP, kao sljednik SK BiH to pokušava i danas.

  • oldday:

    Može li mi netko objasniti: Kakva je razlika između HDZ-a i Saveza komunista?