lider df-a

Komšić najavio novu majorizaciju Hrvata, kandidirat će se za člana Predsjedništva

11.01.2018.
u 21:35

Ove ucjene u vezi s retrogradnim prijedlogom Izbornog zakona moraju prestati. Moja kandidatura je jedan od načina i političkih mehanizama”, rekao je Komšić

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić potvrdio je da će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na Općim izborima u listopadu.

“Kako sada stvari stoje bit ću kandidat za člana Predsjedništva BiH. Ove ucjene u vezi s retrogradnim prijedlogom Izbornog zakona moraju prestati. Moja kandidatura je jedan od načina i političkih mehanizama”, rekao je Komšić za Vijesti.ba.

Komšić je kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva najavio i u programu televizije Hayat. 

– Kako sad stvari stoje, hoću. Kandididirat ću se za člana Predsjedništva. Neću jedino ako me tramvaj pregazi ili tako nešto. Tko zna što život nosi – kazao je Komšić za “Avaz”.

Komšić je dužnost člana Predsjedništva BiH obnašao u dva uzastopna mandata od 2006. do 2014. godine. Komšić je na izborima 2010. kao kandidat SDP BiH za člana Predsjedništva BiH osvojio 336.961 glasova, predominatno bošnjačkih birača, prenosi HMS. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?