Dodik tvrdi

Komšić ide privatno u Bruxelles

16.02.2020.
u 11:13

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tvrdi da predsjedatelj Predsjedništva Željko Komšić privatno ide u Bruxelles na večerašnji sastanak predstavnika EU s liderima zapadnog Balkana jer o ovom pozivu nije obavijestio članove Predsjedništva BiH.

Dodik je za TV Prva istaknuo kako je on u takvim prilikama, dok je bio na čelu Predsjedništva, uvijek sazivao sjednicu Predsjedništva da bi se s članovima dogovorio o stavovima koje će iznositi, a Komšić sada nije sazvao sjednicu Predsjedništva, prenosi Srna. 

- On ide tamo privatno, iznosi privatne stavove. On podvaljuje, a oni iz Europe to prihvaćaju. Pozvao sam veleposlanika EU i rekao kako je to neprihvatljivo i da je to privatni aranžman Komšića - rekao je Dodik.

On je istaknuo da međunarodna zajednica to dozvoljava i srpskim predstavnicima kaže da to moraju poštovati.

Dodik je napomenuo da su, dok je bio predsjedatelj, u Bruxelles išla sva tri člana Predsjedništva BiH.

- Komšić ide tamo kako bi skup iskoristio i ispričao samo svoju priču. To je opća podvala i to radi međunarodna zajednica - rekao je Dodik.

Lideri zemalja zapadnog Balkana sastat će se večeras neformalno s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom i šeficom Europske komisije Ursula von der Leyen u Bruxellesu u okviru priprema za summit EU-zapadni Balkan u Zagrebu u svibnju ove godine.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?