PSBiH

Povjerenstvo za financije i proračun Doma naroda usvojilo niz izvješća

26.05.2020.
u 15:17

Povjerenstvo za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojilo je danas izvješće o izvršenoj reviziji učinka o temi "Upravlјanje procesom realizacije ugovora o javnim nabavama u institucijama BiH".

Povjerenstvo  je usvojiloi izvješće o izvršenoj reviziji učinka o temi "Praćenje realizacije preporuka revizije učinka BiH" u svezi s revizijom učinka o temi "Raspodjela i korištenje sredstava tekuće rezerve" i "Smještaj aktivnih vojnih osoba u Ministarstvu obrane BiH".

Usvojeno je i izvješće o izvršenoj reviziji učinka o temi "Utvrđivanje carinske vrijednosti korištenih motornih vozila", kao i o izvršenoj reviziji učinka o temi "Upravlјanje strategijama na razini Bosne i Hercegovine".

Usvojeno je i izvješće o izvršenoj reviziji učinka o temi "Aktivnosti institucija BiH u procesu donošenja pravilnika o unutaranjim organizacijama" te o izvršenoj reviziji učinka o temi "Spremnost institucija BiH da odgovore na preuzete obveze iz Programa održivog razvoja do 2030.".

Usvojeno je i izvješće o izvršenoj reviziji učinka o temi "Praćenje realizacije preporuka revizije učinka BiH" u svezi s revizijom učinka o temi "Energetska učinkovitost u institucijama BiH" i "Uspostavlјanje javnih internih financijskih kontrola (PIFC) u institucijama BiH".

Povjerenstvo za financije i proračun Doma naroda PSBiH usvojilo je i Godišnje konsolidirano izvješće interne revizije za 2018., kao i konsolidirano izvješće o sustavu financijskog upravlјanja i kontrole u institucijama BiH za 2018.

Usvojena su i izvješćai o radu Vijeća ministara BiH za 2017. i 2018. u dijelu nadležnosti Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda PSBiH, i to za Ministarstvo financija i riznice BiH; Upravu za neizravno oporezivanje BiH i Agenciju za javne nabave BiH.

Usvojena su i izvješća o radu Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda za 2018. i 2019., kao i Orijentacijski radni plan Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda za 2020.

Povjerenstvo nije prihvatilo inicijativu Zlatka Miletića kojom je zaduženo Vijeće ministara BiH - Ministarstvo civilnih poslova BiH za hitno izdvajanje financijskih sredstava za rješavanje statusa problema funkcioniranje Srednje medicinske škole Katoličkog školskog centra "Ivan Pavao II." u Bihaću.

Radi odsustva predlagača, s dnevnog reda skinuta je inicijativa Denisa Bećirovića, koja glasi: "Zadužuje se Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana usvajanja ove inicijative u Domu naroda PSBiH, pokrene konkretne aktivnosti u cilju uvođenja niže stope PDV-a za proizvode esencijalne potrošnje građana, kao i uvođenja poreza na luksuzne proizvode", priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?