Čolak:

Komisija će u tijeku dana potpisati izjavu i uputiti je Ustavnom sudu BiH

04.05.2017.
u 15:28

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak je nakon pauze kazao da će tri člana Komisije, koja je formirana nakon što je Klub bošnjačkog naroda pokrenuo proceduru zaštite vitalnog interesa u vezi s Prijedlogom zakona o izmjenama i dopuna Izbornog zakona BiH, u tijeku dana potpisati izjavu i uputiti je Ustavnom sudu BiH kako bi on mogao u hitnom postupku riješiti ovo pitanje.

Naime, Dom naroda je na današnjoj sjednici prihvatio zahtjev Kluba hrvatskih izaslanika da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH razmatra po hitnom postupku. Nakon toga se Klub bošnjačkih izaslanika pozvao na zaštitu vitalnog interesa, te je u skladu s procedurom imenovana tročlana Komisija koja bi u roku od pet dana trebala pokušati riješiti to pitanje.

Poslovnik Doma naroda kaže da, ako komisija ne uspije da riješi navedeno pitanje, predmet se upućuje Ustavnom sudu BiH koji će po hitnom postupku preispitati proceduralnu ispravnost predmeta.

Dom naroda je danas usvojio Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog ovog  zakona radi usklađivanja sa Zakonom o carinskoj politici u BiH. Riječ je o usklađivanju ovog zakona sa Zakonom o carinskoj politici u BiH u dijelu koji se odnosi na oslobađanje od plaćanja uvoznih dažbina pri uvozu robe u carinsko područje BiH.     

Izaslanici su podržali principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Prijedlog izmjena i dopuna Zakona tretira, između ostalog, i problem nelegalnog prijevoza putnika u međunarodnom prometu, uzimajući u obzir poteškoće s kojima se susreću tijela nadležna za inspekcijske poslove kada je u pitanju dokazivanje prekršaja i pokretanje odgovarajućih postupaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?