BIHAMK

Kolovoz suh, frekvencija vozila umjerenog intenziteta

21.07.2021.
u 07:39

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja zbog čega se savjetuje  oprezna vožnja, prilagođenu uvjetima na putu.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati prometuje jednim trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnim trakom od zone radova.

U tijeku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog  prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se prometuje usporeno, jednim trakom. 

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava. 

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajamo puteve Srebrenik-Orašje i Hutovo-Stolac, kao i raskrižje magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu. 

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet. 

Na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćava BIHAMK.

IZMJENE U REŽIMU PROMETA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8

Srebrenik-Orašje (u naselju Ćehaje), zbog izgradnje kružnog raskrižja, u vremenu od 07 do 16 sati prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-4 

Tuzla-Kalesija,zbog radova u tunelu Čaklovići promet se u vremenu od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, dok putnička vozila iz smjera Kalesije prometuju obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se usmjeravaju na alternativni pravac preko Dubrava.

M-5 

Bosanski Petrovac, zbog radova na rekonstrukciji raskrižja M-14.2 i M-5, prometuje se jednim trakom, naizmjenično.

M-16

Livno-Šuica (Stežanj-Trivunova krivina), zbog izvođenja radova na izgradnji traka za spora vozila prometuje se jednim trakom naizmjenično, uz moguće povremene kraće obustave.

M-17

Konjic-Jablanica, zbog radova u tunelu Crnaja u noćnim satima (20-05 sati) prometuje se naizmjenično, jednim trakom.

Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj prometuje se usporeno.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Prometuje se usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17.3

Hutovo-Stolac, zbog radova u mjestu Cerovica prometuje se naizmjenično, jednim trakom.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je promet za teretna vozila.

REGIONALNI PUTEVI

R-426 Hutovo-Ravno (Velja Međa-Trnčina), zbog izvođenja radova prometuje se jednim trakom naizmjenično uz moguće povremene obustave.

R-445 Semizovac-Ilijaš (Malešići-Stari Ilijaš), zbog radova na rekonstrukciji prometnice, od 07 do 17 sati, prometuje se usporeno.

R-448 Goražde, zbog radova na mostu preko rijeke Drine obustavlja se promet. Za vrijeme obustave putnička vozila, kao i teretna vozila do 7,5 tona, preusmjerit će se na most Alije Izetbegovića, dok će vozila teža od 7.5 tona usmjeravati ulicama Alije Hodžića i Maršala Tita, a u suprotnom smjeru ulicama Mehe Drljevića-Kulina bana i Alije Hodžića.

R-456 Sapna-Priboj (dionica između Sapne i Goduša) zbog radova na sanaciji klizišta prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

R-458 Površnica-Lopare-Čelić, promet teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.

R-466 Kraljeva Sutjeska-Ponijeri (Mehorići), zbog oštećenja mosta preko rijeke Trstionice obustavljen je promet. Vozila se preusmjeravaju na dionicu Kakanj-Tršće-Ponijeri.

R-467 Olovo-Zavidovići, zbog deminiranja na deminerskom radilištu Solun-Crni potok, od 08:15 do 15:05 promet se obustavlja u trajanju do 30 minuta (i propušta 10 minuta).

R-469 Banovići-Ribnica, zbog radova na izgradnji kružnog raskrižja na izlazu iz Banovića prema Ribnici (raskrižje sa lokalnom cestom za Hrvate i Mrljeviće) prometuje se naizmjenično, jednim trakom.

SARAJEVSKA ŽUPANIJA

- Zbog održavanja manifestacije Baščaršijske noći 2021 od 21. do 23.07. od 19 do 24 sata obustavlja se promet na dijelu ulice Isa bega Ishakovića (od Inat kuće do mosta Isa beg Ishakovića) i ulici Šeher Ćehajina čikma (od raskrižja sa ulicom Isa bega Ishakovića do raskrižja sa ulicom Avdage Šahinagića).

- Zbog radova na polaganju elektroenergetskih instalacija, u vremenu od 07 do 17 sati obustavlja se promet u ulici Šekerova. 

- Zbog radova na rekonstrukciji ulice Hamdije Kreševljakovića (na dijelu od spoja sa terminalom „Drvenija“ do raskrižja sa ulicom Isa-bega Ishakovića) u terminu od 08 do 16 sati prometuje se usporeno-jednom trakom. U terminu od 23 do 05 sati promet će u ovom dijelu ulice biti obustavljen.

- Zbog izvođenja radova, u vremenu od 08 do 17 sati obustavlja se promet u ulici Tepabašina.

- Zbog sigurnosti učesnika u prometu i sanacije klizišta od 7 do 17 sati obustavlja se promet u ulici Kenana Brkanića (od OŠ Zajko Delić do raskrsnice sa ulicom Slatinski put).

- Zbog izvođenja sanacijskih radova usporeno se prometuje u ulicama: Budakovići, Hamdije Kreševljakovića (od terminala Drvenija do raskrsnice sa ulicom Ćumurija), Skenderpašina, Jukićeva, Radnička, Soukbunar, Zlatnih ljiljana, Posavska, Adema Buće, Novopazarska, Smaila Šikala, 24.juni, Tome Mendeša, Mustafe Behmena, Safeta Zajke i Kolodvorska.

VISOKO

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na dionici regionalnog puta R-445 pansion „Mušinbegović-BP „HIFA“. Putnička vozila iz smjera Kaknja koriste lokalnu cestu kroz naselje Zimča do marketa „Seno“ u Moštru, a iz smjera Visokog lokalnu cestu kroz naselje Očazi, pored tvrtke „Asfaltgradnja“.

MOSTAR

- Zbog radova za promet je zatvoren dio ulice Kralja Tomislava (Avenija), od raskrižja ulica Rudarska i Kneza Višeslava-vrh Avenije do raskrižja sa ulicom Stjepana Radića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije