Istraživanje otkrilo

Koliko često sretni parovi zapravo vode ljubav?

Getty Images
06.01.2019.
u 20:02

Ako mislite da su parovi koji ne skidaju ruke jedni s drugih sretniji od vas i vašeg partnera, velike su šanse da ste u krivu. Istraživanje je otkrilo koliko često je potrebno voditi ljubav da biste imali najzdraviju vezu ili brak.

Na uzorku koji obuhvaća više od 30 tisuća osoba, tijekom posljednjih 40 godina provodilo se detaljno istraživanje, čiji su rezultati objavljivani u stručnom američkom časopisu "Social Psychological and Personality Science", prenosi Zadovoljna.hr.

Tema istraživanja bila je intimnost između partnera, odnosno koliko je seksualni odnos povezan s njihovom srećom, zadovoljstvom i vezom općenito. Rezultati koje su dobili sigurno su razveselili brojne parove diljem svijeta. 

Naime, istraživanje je potvrdilo kako su parovi koji vode ljubav jednom tjedno puno sretniji i zadovoljniji od onih koji to čine puno češće ili pak onih koji se zabavljaju ispod plahti dva puta mjesečno ili rjeđe. 

Zadovoljstvo u vezi uspoređeno je i s bogatstvom, odnosno priljevom novca u obitelj. Pokazalo se kako više novaca u kući uzrokuje bolje raspoloženje i sreću, ali ipak manje od zadovoljstva koje donosi redoviti seks. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije