zanimljivo

Koliko često bi se trebala brisati prašina? Odgovor bi vas mogao iznenaditi...

čišćenje
Dreamstime
11.02.2022.
u 09:28

Ako imate alergičara u kući, brisanje prašine bit će neophodan i redovit posao

Prašina se zapravo sastoji od čestica kao što su stanice ljudske kože, vlakna tkanine, perut kućnih ljubimaca, izmet grinja, kao i prljavštine i krhotina. Brisanje prašine je neophodan posao iz nekoliko razloga, kako prenosi The Spruce, ali znate li koliko se često zapravo prašina treba brisati?

Prašina na površinama može učiniti da površine izgledaju prljavo, ali može i uzrokovati grebanje i oštećenje kućanskih površina. Prašina također predstavlja alergiju i probleme s disanjem za mnoge skupine ljudi. Brisanje prašine kao redoviti posao može zaštititi članove obitelji i površine naših domova.

Ako nitko u vašem kućanstvu ne pati od alergija, nećete morati brinuti o zdravstvenim učincima prašine, no i dalje ćete morati tjedno brisati prašinu s elektronike i namještaja kako biste spriječili nakupljanje koje može izgrebati, oštetiti i začepiti površine u vašem domu. Brisanje prašine trebate činiti samo prema potrebi, a možda će zahtijevati vašu pažnju samo jedanput mjesečno.

Ako imate alergičara u svom domu, možda ćete morati brisati prašinu s mjesta koja privlače prašinu poput elektronike i namještaja svakih tjedan do dva tjedna. Svakih 1 do 2 tjedna očistite okvire vrata, stropove i ostalo kako biste spriječili nakupljanje koje može izazvati alergijsku reakciju. Budite sigurni da koristite alat za brisanje prašine koji neće samo širiti prašinu natrag u zrak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije