Željezno Polje

Kod Žepča medvjed napao pastira i stado ovaca

31.08.2022.
u 14:57

Iznenada, tijekom noći, mladi medvjed utrčao je u stado ovaca i napao Sinana Čizmića – Dalu u Dubravama kod Željeznog Polja. U kratkotrajnom divljanju medvjeda, ozlijeđen je Čizmić i nekoliko ovaca iz stada, piše Žepče.ba portal
Ubrzo nakon toga, u samoodbrani, uplašeni Čizmić je uspio ustrijeliti medvjeda.

-“Obavjestili smo nadležno ministarstvo o događaju i preduzeli sve zakonske radnje jer ipak se radi o zaštićenoj vrsti medvjeda. Srećom, ozbiljnijih posljedica nema, a lakše ozlijeđeni čovjek je na vrijeme zbrinut u žepačkom Domu zdravlja” – kaže Almir Mandžuka, predsjednik Lovačkog društva “Orlovik” Žepče.

Mandžuka kaže da od svega ne treba praviti dramu ali preporučuje gljivarima da sa oprezom ulaze u šumu i da su medvjedi najopasniji kada su u društvu mladunaca.

-“Učinit će sve da zaštite mlade medvjede. Ako se čovjek nađe u njihovoj blizini, to mogu protumačiti kao napad i onda može doći do vrlo opasne situacije u kojoj nenaoružan čovjek nema nikakve šanse da preživi” – tvrdi Mandžuka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?