U Lištanima

Kod Livna uskoro starački dom i 25 novih radnih mjesta

27.07.2018.
u 18:19

Starački dom u Lištanima projekt je poznate livanjske poduzetničke obitelji Perić u čijoj realizaciji sudjeluje i Vlada Hercegbosanske županije i to kroz Program razvoja malog gospodarstva odnosno mjeru subvencije kamata na poduzetničke kredite.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić obišao je radove koji su u tijeku, te se kroz razgovor s vlasnikom Stipanom Perićem upoznao sa svim bitnim činjenicama realizacije ovog projekta u kojega ulažu isključivo vlastita sredstva.

Gotovo cijeli svoj radni vijek Perić je proveo u inozemstvu, te je prije gotovo 20 godina pokrenuo poslovanje u rodnom Livnu izgradivši benzinsku crpku u Lištanima. U neposrednoj blizini sagrađena je poslovna zgrada, čija je prvotna uloga bila uslužno-ugostiteljskog karaktera.

,, Odlučio sam prenamijeniti taj poslovni prostor, te izgraditi i pokloniti ovome kraju starački dom’’, s ponosom ističe ovaj uspješni livanjski poduzetnik, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Prilagodbom ovog prostora u starački dom trebalo bi se osigurati mjesto i skrb za veći broj korisnika. Objekt koji se proteže na 3 kata i podrumski dio obuhvaća nešto manje od 5 tisuća metara četvornih prostora.

Obitelj Perić iz Donjih Rujana kao investitor uložila je već 3.000.000,00 KM, a do okončanja projekta potrebno je još milijun.

Poduzeće koje sada broji 20 zaposlenika, završetkom staračkog doma uvećalo bi se za još 25 novih radnih mjesta, čime se otvara prostor za nova zapošljavanju u ovom dijelu općine Livno.

- Činjenice su ovo koje pozitivno utječu na kontekst ove vrste ulaganja, te ujedno mogu potaknuti ostale da slijede primjer poduzetničke obitelji Perić, kao i sve buduće primjere svrsishodnih i društveno korisnih ulaganja, na dobrobit zajednice u kojoj živimo i djelujemo - poručio je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?