velika pomoć

Kiša ugasila većinu požara u HNŽ, na požarištima i dalje vidljiv dim

14.04.2020.
u 17:18

Kiša koja pada u najvećem dijelu Hercegovačko-neretvanske županije pomogla je u gašenju većine požara koji su već nekoliko dana bili aktivni na području te županije, potvrdio je za Fenu glasnogovornik Stožera civilne zaštite HNŽ Pero Pavlović.

- Na opožarenim prostorima ima još uvijek dima, ali vjerojatno će ovakav intenzitet padavina tijekom večeri i noći do kraja ugasiti požare - ocijenio je Pavlović.

 Govoreći o pričinjenim štetama od požara, kazao je kako Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ do sada nije dobilo prijavu bilo kakve štete na gospodarskim i stambenim objektima.

- Nismo dobili informaciju niti iz jedne jedinice lokalne samouprave da ima pričinjenih šteta na stambenim i gospodarskim objektima, a koliki su razmjeri štete pričinjene na prostoru cijele županije moći će se govoriti tek kada se požari do kraja ugase i kada općinska povjerenstva budu mogla izaći na teren kako bi to sagledala - kazao je Pavlović.

Na području Mostara, Konjica, Prozora/Rame i Jablanice već nekoliko dana bili su aktivni veliki šumski požari, a u njihovom gašenju vatrogascima su pomagali i građani te helikopter Oružanih snaga BiH. Pomoć u gašenju požara u subotu su pružila i tri air tractora iz Crne Gore.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?