prognoza

Kiša u većini područja u BiH, ponegdje i susnježica

kiša
27.03.2023.
u 08:38

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u većini područja.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -3; Bihać 4; Drvar, Ivan Sedlo, Sokolac 5; Livno, Prijedor, Sanski Most 7; Bugojno, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla, Zenica 8; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Široki Brijeg, Trebinje 9; Zvornik 10; Mostar, Neum, Stolac 12.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežito oblačno vrijeme s kišom ili lokalnim pljuskovima. U višim područjima i na planinama sa susnježicom ili snijegom. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, zapadni i sjeverozapadni, uz postepeno skretanje na sjeverni. U kasnim večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne se očekuje jaka bura. Dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 16 °C.

U Sarajevu pretežito oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U večernjim satima susnježica ili slab snijeg su mogući u višim dijelovima grada. Dnevna temperatura oko 11 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije