Karadžićeva obitelj

Kći ušla u Skupštinu ispred SDS-a, a žena mu podržala Dodika

Radovan Karadžić
Foto: Reuters/PIXSELL
04.11.2014.
u 15:10

Nakon dovršenog ponovnog prebrojavanja dijela glasačkih listića i dodjele tzv. kompenzacijskih mandata većim strankama, mandat zastupnice u Narodnoj skupštini Republike Srpske pripao je 47-godišnjoj Sonji Jovičević-Karadžić

Kći Radovana Karadžića, nekadašnjeg vođe bosanskih Srba kojemu se sudi za najteže ratne zločine, vratila je tu obitelj u politiku nakon posljednjih općih izbora u BiH provedenih 12. listopada.

Nakon dovršenog ponovnog prebrojavanja dijela glasačkih listića i dodjele tzv. kompenzacijskih mandata većim strankama, mandat zastupnice u Narodnoj skupštini Republike Srpske pripao je 47-godišnjoj Sonji Jovičević-Karadžić koja je bila na listi Srpske demokratske stranke (SDS), čiji je ratni lider bio upravo njen otac.

Karadžić je predsjednikom SDS-a i neprikosnovenim liderom stranke postao 1990. godine, a povukao se 1996. godine pod pritiskom tadašnjeg američkog mirovnog posrednika za BiH Richarda Holbrookea.

Zanimljivo je da je u predizbornoj kampanji njena majka Ljiljana Zelen-Karadžić potporu dala dosadašnjem i budućem predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku čiji je SDS izravni protivnik.

Tijekom predizborne kampanje Dodik je upravo s Ljiljanom Zelen presjekao vrpcu pred nedovršenim studentskim domom na Palama najavivši pritom kako će predložiti da taj dom ubuduće nosi ime Radovana Karadžića.

Reagirajući na aktiviranje Sonje Jovičević-Karadžić u politici predsjednica udruženja "Majke Srebrenice i Žepe" Hatidža Mehmedović kazala je kako je to zabrinjavajuće.
"Iako se dio ratnih zločinaca nalazi u zatvorima i sudovima, njihova ideologija i projekt koji je konstruiran 90-ih godina još se provodi na prostorima BiH", kazala je Mehmedović.

Komentara 1

BE
bendz
23:53 04.11.2014.

Majke Srebrenice, koja klamatura i karikatura od organizacije.Zrtvama pijetet bez sumnje, a ovim NVO zenturacama mjesto je u kokosinjcu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije