Otkrivamo - što donose izmjene Zakona

Kazna do 15.000 KM za prodaju alkohola i duhana maloljetnicima u Federaciji BiH

27.08.2016.
u 07:00

Zastupnicima Parlamenta FBiH dostavljen je nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutarnjoj trgovini, koji je utvrdila Vlada FBiH potkraj srpnja, a s ciljem stvaranja uvjeta za ispunjenje međunarodnih obveza BiH iz SSP-a i ugovora o slobodnoj trgovini, kao i otklanjanja prepreka u pregovorima BiH za ulazak u WTO.

Trgovinske usluge

Osvrnut ćemo se na neke od važnijih odredbi koje se mijenjaju. Primjerice, kako se ističe, pod trgovinom, po Zakonu o unutarnjoj trgovini, smatraju se kupnja i prodaja robe i obavljanje trgovinskih usluga, a pravne i fizičke osobe koje se bave trgovinom, na temelju odluke kojom se odobrava obavljanje trgovine i usluga, smatraju se trgovcima.

Odredbe Zakona, kako stoji u dijelu odredaba koje se mijenjaju, a kojima se uređuju prava, obveze i sankcije za trgovca, primjenjuju se i na pravne i fizičke osobe koje se bave trgovinom mimo registracije, odnosno odobrenja za obavljanje trgovine, zatim na pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje djelatnosti proizvodnje i usluga, kada svoje proizvode i usluge prodaju na tržištu, potom fizičke osobe koje se bave poljoprivredom, kada proizvode prodaju na tržnici na malo, te fizičke osobe koje na temelju ugovora s trgovcem obavljaju za trgovca trgovinu na malo izvan prodavaonice i građani koji se bave trgovinom bez odobrenja za obavljanje trgovine koje izdaje tijelo grada ili općine mjerodavno za tu oblast.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije