BANJA LUKA

Katić i Čubrilović razgovarali o projektima izgradnje prometne infrastrukture

08.06.2023.
u 15:56

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić i Nedeljko Čubrilović, ministar prometa i veza u Vladi Republike Srpske su na sastanku održanom neposredno prije zajedničke sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srpske, razgovarali o projektima izgradnje prometne infrastrukture.
 
Otvorene su teme usmjerene na intenziviranje aktivnosti javnih poduzeća u pravcu izgradnje autoceste Sarajevo-Beograd-Sarajevo, te izgradnje autoceste/brze ceste Banja Luka-Split, do granice s Republikom Hrvatskom.
 
Ministri su zaključili da je potrebno intenzivirati razgovore oko ovih ali i brojnih drugih tema poput potencijala u oblasti željezničkog prometa, raspodjele sredstava naplaćenih od domaćih telekom operatera u saradnji sa resornim ministarstvom u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine (52,5 milijuna KM). Ova sredstva bi svakako olakšala izgradnju cestovne infrastrukture u oba entiteta, a time i dva ranije spomenuta projekta jer se radi o sredstvima namijenjenim upravo za takve infrastrukturne projekte. 

O ovim temama razgovaralo se i na zajedničkoj sjednici dvije entitetske Vlade koja je danas održana u Banjoj Luci.

Ministri su izrazili opredjeljenje za kontinuiranu saradnju iz oblasti prometa i komunikacija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije