župa Presvetog Srca Isusova

Katedralna župa u Sarajevu proslavila svoj patron

Foto: KTA
1/3
25.06.2017.
u 11:13

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, u petak, 23. lipnja 2017., katedralna župa u Sarajevu proslavila je svoj patron. Euharistijsko slavlje, uz nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića koji je sudjelovao iz kanoničkih klupa i uz koncelebraciju dvadesetak svećenika, predslavio je mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine.

Proslavi patrona prethodila je devetnica od 14. do 22. lipnja s prigodnim temama, pobožnostima, zagovornom molitvom pred kipom Srca Isusova i euharistijskim slavljima. Sve dane devetnice liturgijsko pjevanje animirali su naizmjenično katedralni župni zbor te zborovi bogoslova i mladih iz Sarajeva. Uočnica svetkovine i patrona bila je posebno duhovno obogaćenje. 

Nakon pobožnosti Presvetom Srcu Isusovo, uslijedila je svečana procesija oko katedrale s kipom Srca Isusova.
Euharistijsko slavlje uočnice svetkovine i patrona je predslavio mons. Batelja uz koncelebraciju svećenika i sudjelovanje vjernika koji su ispunili sarajevsku prvostolnicu. 

Prelijepo liturgijsko pjevanje je predvodila klapa Hrvatske ratne mornarice „Sv. Juraj“. Nakon euharistije uslijedilo je predstavljanje knjige mons. Batelje, „Blaženi Alojzije Stepinac i Hrvati u Bosni i Hercegovini“. O knjizi, uz samog autora, su govorili kardinal Vinko Puljić i mons. Tomo Knežević. Prigodnu riječ nazočnima je uputio također i Apostolski Nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto.

Završetak devetnice okrunjen je prelijepim koncertom klape „Sv. Juraj“, nakon čega je bio domjenak i druženje u župnom dvorištu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?