Zajednički susret biskupa

Kardinal Puljić zahvalio austrijskim biskupima na solidarnosti

06.03.2018.
u 17:34

Zajednički susret članova Austrijske biskupske konferencije i Biskupske konferencije (BK) Bosne i Hercegovine održan je u ponedjeljak u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu, pod presjedanjem nadbiskupa Christopha Schonborna i Vinka Puljića.

Susretu je sudjelovalo 11 članova Austrijske konferencije i svi članovi BK BiH, a također nazočili su i apostolski nunciji iz Austrije i BiH mons. Peter-Stephan Zurbriggen i mons. Luigi Pezzuto, javila je u utorak KTA.

Pozdravnu riječ uputio je domaćin sastanka, kardinal Puljić, koji je, zahvalivši austrijskim biskupima za prisutnost kao snažnom izrazu solidarnosti, kazao kako će goste upoznati sa stanjem Katoličke crkve u BiH i teškim ratnim stradanjima kao i s nastojanjima na planu ekumenizma i međureligijskog dijaloga.

Nakon susreta, Austrijska biskupska konferencija započela je svoje redovito proljetno zasjedanje tijekom kojega su članovi dviju biskupskih konferencija pripremili zajedničku izjavu koja će biti obznanjena na konferenciji za novinare 8. ožujka u Svećeničkom domu u Sarajevu u 11 sati. 

U sklopu posjeta glavnom gradu BiH, izaslanstvo austrijskih biskupa predvođeno Schonbornom i Puljićem posjetit će pojedine bh. institucije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije