posjet Lukavcu

Kardinal Puljić s lukavačkim imamom odao počast žrtvama genocida u Srebrenici

Klix.ba
23.11.2021.
u 19:57

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić danas je boravio u Lukavcu, a tu priliku, između ostalog, iskoristio je i za odavanje počasti žrtvama genocida počinjenog u Srebrenici.

Prilikom posjeta Lukavcu kardinal Puljić obišao je spomen obilježje žrtvama genocida u Srebrenici, a u pratnji načelnika Edina Delića i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Puračić Zijada ef. Vehabovića, položio je cvijeće za sve nevino stradale.

Tijekom današnjeg posjeta poslane su snažne poruke važnosti mira i suživota.

"Ugodno mi je bilo slušati informacije kako teče život u ovom gradu, pokazujući svoju različitost po vjeri, narodnosti i kulturi, kroz koje se vidi da je moguće zajednički raditi. Želim ih potaknuti da ustraju u tome, uz otvaranje perspektive života na ovim prostorima", kazao je kardinal Puljić, piše Klix.ba. 

Prvi čovjek Lukavca Edin Delić posjet kardinala Puljića ocijenio je povjesnom za ovu općinu.

"Nama je cilj da Lukavac delegiramo kao mjesto u kojem su vjerske slobode zaštićene, poštujući vjerske različitosti na način kako je to primjereno vremenu u kojem živimo. Lukavac je sredina u kojoj nisu narušene međunacionalni odnosi u vremenima kada je to bilo najteže. Mislim da je ova naša sredina prostor s kojeg se mogu slati ovakve poruke i danas smo uistinu imali događaj koji će obilježiti vremena pred nama", naveo je Delić.

Vrhbosanski nadbiskup tijekom boravka u Lukavcu posjetio Crkvu Svetog Ante Padovanskog u Lukavcu gdje je upriličio i misu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?