10. listopada

Kardinal Puljić poziva na hodočašće u Mariju Bistricu

21.09.2020.
u 21:21

Odlučni da ovo hodočašće organiziramo u skladu s mjerama koje svaka država usvaja i provodi u borbi protiv koronavirusa, molimo da se prijave hodočasnika iz Bosne i Hercegovine dostave ordinarijatu u Sarajevu i Banjoj Luci najkasnije do 5. listopada, navodi kardinal

Vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić, poziva svećenike i vjernike Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije na XV. hodočašće u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, 10. listopada.

Kardinalov poziv Nedjelja.ba prenosi u cijelosti:

U ovoj tjeskobnoj i neizvjesnoj situaciji koja je nastupila zbog koronavirusa, želimo moliti zagovor Blažene Djevice Marije kako bismo u svim kušnjama uspjeli sačuvati njezinu vjeru i pouzdanje u Boga. Želimo zahvaliti Bogu za sve ljude dobrog srca koji su se potpuno stavili u službu bolesnih i umirućih, kao i prognanih i onih koji su u potrebi.

Odlučni da ovo hodočašće organiziramo u skladu s mjerama koje svaka država usvaja i provodi u borbi protiv koronavirusa, molimo da se prijave hodočasnika iz Bosne i Hercegovine dostave ordinarijatu u Sarajevu i Banjoj Luci najkasnije do 5. listopada. U svetište treba doći na vrijeme kako bi hodočasnici imali dovoljno vremena za pristupiti sakramentu sv. ispovijedi i za obaviti osobnu pobožnost.

Brojni vjernici koji žive u Republici Hrvatskoj a potječu iz naših župa rado sudjeluju u ovom hodočašću, koje ujedno bude i prigoda za susret rodbine, prijatelja i poznanika. Stoga se nadamo da će upravo oni odgovoriti na ovaj poziv i hodočastiti Majci Božjoj.

U dogovoru s upravom svetišta u Mariji Bistrici, odlučeno je da se ovogodišnje hodočašće ograniči na slavljenje svete mise na otvorenom u 11 sati. Križni put i pozdrav Gospinu liku u crkvi su otkazani, s tim da će biti moguće obaviti ih u privatnom obliku.

Želeći uspješnu organizaciju hodočašća, molim zagovor naše nebeske Majke i na sve zazivam Božji blagoslov.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?