Vrhbosanski nadbiskup

Kardinal Puljić čestitao Božić papi Franji

Vinko Puljić
20.12.2020.
u 11:34

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik BK-a BiH Vinko kard. Puljić uputio je, 20. prosinca, božićnu čestitku papi Franji.

U njoj je najprije zahvalio Svetom Ocu na ohrabrujućim porukama tijekom pandemije koje podržavaju nadu vjernika te mu čestitao obljetnicu svećeničkog ređenja i rođendan kojega je proslavio prije nekoliko dana, prenosi Nedjelja.ba. 

Istaknuo je da je svjestan kako će ovih dana Papa primiti brojne čestitke te da njima želi pridružiti i onu iz „trpeće Crkve“ u Bosni i Hercegovini.

„Stoga Vam u ime biskupa, svećenika, redovnika i redovnica svih redova i njihovih kandidata, a iznad svega u ime naših vjernika šaljem najiskrenije želje za Sveti Božić. Neka Vam Dijete Isus bude utjeha, izvor snage, prosvjetljenja, kao i radost vjere u svim danima. U novoj 2021., neka Vam Božji blagoslov udijeli zdravlje i neka Vas podržava u mudrom upravljanju 'Petrovom lađom' po zagovoru Sv. Josipa, čiju ste godinu proglasili,“ poručio je između ostaloga kardinal Vinko uz obećane molitve za Svetoga Oca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?