Arbitar za Brčko iz RS-a

Karan: Brčko živi svojim punim kapacitetom, institucije autonomne i učinkovite

Siniša Karan
17.01.2017.
u 16:54

Arbitar Siniša Karan smatra kako se danas može govoriti o institucijama Brčko distrikta BiH koje su potpuno autonomne u odnosu na entitete

Arbitar Republike Srpske u Arbitražnom tribunalu za Brčko distrikt Siniša Karan boravio je u utorak u posjetu Distriktu, gdje se sastao s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem i dogradonačelnikom Antom Domićem.

Tijekom susreta razmijenjena su mišljenja i stavovi o samoj arbitraži, a zajednički je konstatirano kako je konačna arbitražna odluka uspješno implementirana.

Gradonačelnik Milić istaknuo je kako je ovakav vid suradnje i komunikacije institucija Distrikta s arbitrom za Brčko iz Republike Srpske veoma dobar signal za buduću uspješnu suradnju te naglasio kako se nada da će isti pristup imati i Federacija Bosne i Hercegovine.

„Bila je ovo prigoda da od gospodina Karana, koji je također i profesor ustavnog prava, čujemo i jednu elaboraciju u vezi s ukupnim odnosom i arbitražom na prostoru distrikta Brčko. Siguran sam da ćemo nakon ovog posjeta imati mnogo opuštenije odnose“, istaknuo je Milić.

Arbitar Siniša Karan smatra kako se danas može govoriti o institucijama Brčko distrikta BiH koje su potpuno autonomne u odnosu na entitete jer je Distrikt dobio svoj potpuni ustavno-pravni okvir, odnosno kondominij.

Posebno važnom činjenicom naglasio je konačnu arbitražnu odluku koja je ušla u ustavno-pravni sustav Bosne i Hercegovine.

„Osobno smatram da možemo konstatirati kako Brčko živi svojim punim kapacitetom, kako su njegove institucije potpuno autonomne i učinkovite te kako su potpuno samostalne u odnosu na entitete. Mislim da će supervizor za Brčko distrikt BiH i visoki predstavnik vrlo brzo pronaći modus da Arbitražni tribunal privedemo koncu. Osobno smatram da on više nema tu funkciju i potrebu za svojim djelovanjem koju je imao u onom početnom razdoblju“, zaključio je arbitar Karan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije