generalni direktor BHRT-a

Karamehmedović: Šabić će biti odgovoran za posljedice po oba emitera ako BHRT bude prinuđen obustaviti poslovanje

Belmin Karamehmedović
12.01.2024.
u 22:10

Generalni direktor BHRT prihvatio je prijedlog da se raspodjela pomenutih sredstava u ograničenom vremenskom razdoblju vrši na pravedniji način kako bi oba emitera mogla nastaviti s obavljanjem svoje funkcije a zbog Šabićevog inzisitiranja da sve ostane isto, sastanak je završen bez konkretnog rezultata

Na današnjem sastanku Trojke o daljnjem financiranju Radiotelevizije BiH i RTV Federacije BiH nije postignut dogovor o načinu izlaska iz financijske krize u koju je, dugogodišnjim kršenjem zakona od strane entitetskih emitera, dovedena Radiotelevizija BiH, priopćio je generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović. 

Sastanku su, pored premijera Federacije BiH Nermina Nikšića, nazočili državni ministri i ujedno predsjednici Naroda i pravde i Naše stranke Elmedin Konaković i Edin Forto, zastupnik SDP u Parlamentu BiH Saša Magazinović te generalni direktor BHRT Belmin Karamehmedović i Džemal Šabić, kojem je mandat generalnog direktora Federalne radiotelevizije istekao još 2013. godine.

Na sve prijedloge kojim bi se, barem, u kraćem razdoblju osigurala opstojnost Radiotelevizije Bosne i Hercegovine ali i Federalne Radiotelevizije, uz pomoć sredstava prikupljenih preko računa Elektroprivrede BiH, Šabić je imao negativan stav inzistirajući na tome da aneks ugovora ostane poptuno isti kao što je to bio slučaj u prethodnih šest godina. 

S obzirom na to da je u tom periodu po osnovu nezakonitog zadržavanja sredstava od takse, BHRT doveden u minus od 71 milijun KM, a da su RTRS i Federalna RTV ostvarili prihod od 53, odnosno 20 milijuna KM, zadržavanje statusa quo nije prihvatljiva opcija za javni servis na razini države BiH. Pored toga što smo ovakvim ponašanjem dovedeni u ogromnu financijsku dubiozu, BHRT ne želi više legitimirati nastavak kršenja zakona i pljačku BHRT koju zajedničkim snagama provode dva entitetska javna servisa.

Generalni direktor BHRT prihvatio je prijedlog da se raspodjela pomenutih sredstava u ograničenom vremenskom razdoblju vrši na pravedniji način kako bi oba emitera mogla nastaviti s obavljanjem svoje funkcije a zbog Šabićevog inzisitiranja da sve ostane isto, sastanak je završen bez konkretnog rezultata.

Neprihvaćanjem prijedloga Šabić će biti odgovoran za posljedice po oba emitera posebno ukoliko BHRT bude prinuđen obustaviti poslovanje radi nepostojanja financiranja od 01. siječnja ove godine, priopćio je Karamehmedović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije