JAČANJE SURAGDNJE

Karamatić: Sve stranke HNS-a trebaju izaći zajedno na izbore

podravka
Foto: Stojan Lasić
10.04.2014.
u 09:13

- Nadam se kako će se do petka neki opametiti, vratiti na pravi put - rekao je Karamatić

Na marginama Mostarskog sajma u Mostaru je održan sastanak HSS-a BiH i HSS-a Hrvatske. Predsjednici Mario Karamatić i Branko Hrg razgovarali su o aktualnim političkim temama, skorim izborima za EU parlament, ali i izborima u BiH. - Nama je jedina alternativa u ovome okruženju zajednički izlazak stranaka Hrvatskog narodnog sabora. Očito da se to neće dogoditi, da su pojedine stranke prešle na stranu tame. Ipak se nadam kako će se do petka opametiti, vratiti na pravi put. Ako ne, izmjerit ćemo snagu na izborima i vidjeti tko je jači, rekao nam je Karamatić.

S druge strane, Hrg je govorio o izborima za EU parlament te je poručio kako se može kladiti da će Marijana Petir biti eurozastupnica uskoro. - Mislim da će ova koalicija koju smo napravili pobijediti na izborima. Moguće je da samo dvije liste prođu, prag se diže visoko. Moglo bi se dogoditi da za prolaz treba 50.000 glasova. U tome slučaju možda bude i 7-4, a ne 6-5. To potiho priželjkujemo, poručio je Hrg, dok je Karamatić dodao kako očekuje da Petir bude i glas Hrvata iz Bosne i Hercegovine u Europskom parlamentu. Govoreći o odnosim dvije stranke, oba predsjednika su zaključila kako su suradnjom više nego zadovoljni. - Ja nisam stranac u Hercegovini, često sam ovdje i jako dobro poznajem ljude s ovih prostora. Mislim da kao dvije partnerske, sestrinske stranke možemo napraviti dosta. HSS BiH nije nikakav priljepak hrvatskom HSS-u. Mi smo partneri koji trebaju jedni drugima pomagati. Mi smo jedna strana u dvije formalne države s dva vodstva koja sve čine kako bi što bolje surađivali - zaključio je predsjednik HSS-a Hrvatske Branko Hrg.

Ključne riječi

Komentara 2

JM
jezero-matica
14:10 10.04.2014.

"Dobri Pastir(ne ovaj bosanski sto ga je osnovala udba 1948)ostavi 99 ovaca i podje da trazi onu jednu izgubljenu,ka je nadje itd.Svaki je glas(osoba)vazan.Treba nam Sloga i zajednistvo vise nego ikada.Tko vidi neka prepozna,tko cuje neka razumije!

TO
Toni12345
11:54 10.04.2014.

HSS i HSLS su zajedno na prošlim izborima osvojili manje od 4%. Toliko o tome, koliko su seljaci važan faktor u Hrvatskoj.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?