teški uvjeti

Kaos na cestama u BiH, upozorenje vozačima na maksimalan oprez

14.01.2021.
u 14:14

Zbog novih sniježnih padalina usporeno se prometuje na dionicama u središnjim, sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje. Ekipe putnih službi su na terenu i interveniraju na svim mjestima gdje je to neophodno. Zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnih materijala, pa se vozači pozivaju na maksimalan oprez.
Kako javljaju vozači, na cestama u Bosni i Hercegovini dogodile su se mnoge nezgode.

Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a  moguća je i poledica. Vozači se upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelira se na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu, posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.
Na dionici Srebrenik-Tuzla u mjestu Previle, zbog blokiranih teretnih vozila, trenutno se prometuje jednim trakom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?