Milorad Dodik

Kao član Predsjedništva BiH uopće se neću kretati po Federaciji

08.06.2018.
u 10:37

Aktualni predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će pobijediti u utrci za srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Idem tamo da ojačam Republiku Srpsku. To je legitiman politički cilj u skladu s političkim sustavom, Ustavom i međunarodnim ugovorima. Naravno, nisam od onih koji bi pravili bilo kakve destabilizacije u Federaciji, jer smatram da je to njihov problem. Kao član Predsjedništva uopće se neću kretati po Federaciji u službenom smislu, odlaziti na neke sastanke po Federaciji i glumiti tamo nekoga. Ja sam srpski član Predsjedništva i moja glavna odgovornost jeste Srpska i srpski narod", rekao je Dodik za Srpskainfo.

"Ako igdje u Federaciji budem imao neke sastanke, izvan Sarajeva, onda će to sigurno biti sa srpskom nacionalnom zajednicom. Hoće li se to nekome svidjeti u Sarajevu ili ne, ili međunarodnoj zajednici – to nije u fokusu mog zanimanja. Neću govoriti o Ivaniću, ali meni ne pada na pamet da presjedim to vrijeme tamo niti da se dodovoravam bilo kojim veleposlanicima. Oni nisu ništa uradili za RS, samo su smanjili njenu snagu", rekao je Dodik.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mikivrbas
11:25 08.06.2018.

hoćeš li to na izbore iz kpd zenica, ako te ne zapadne, sarajevo je naše...(a biće i istočno)

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije