Savjet:

Kako pomoći onima kojima pozli od vrućine

hitna
17.06.2016.
u 17:50

Građani Sarajeva danas su omamljeni visokim temperaturama koje su pogodile glavni grad BiH, ali i ostale dijelove BiH. Ekipa Hitne pomoći cijeli dan ima pune ruke posla jer se mnogi žale na zdravstveno stanje prouzročeno velikom vrućinom.

Iz Hitne pomoći daju savjet svima koji se nađu u situaciji da trebaju pomoći nekoj osobi, javlja N1. 

"Ako je stanje da se može dozvati, da pacijent reagira onda ga treba pitate kako je. Ukoliko odgovori na pitanje, znači da je pacijent svjestan i da je došlo do pada šećera ili pada krvnog tlaka. Poželjno ga je skloniti s mjesta, u hladovinu i staviti na klupu, te pozvati Hitnu pomoć koja će doći na mjesto i odgovoriti zadatku."

Doktorica Ružica Mitić savjetuje da se svi oni koji izlaze vani trebaju obući slojevito i da obvezno zaštite glavu, jer je visok indeks UV zračenja.

Preporučljivo je nošenje zaštitnih naočala, zaštitite otvorene dijelove tijela od toplote i UV zračenja zaštitnom kremom.

"Nosite bočicu vode sa sobom obvezno jer zbog visoke temperature dolazi do širenja krvnih sudova, pa može doći do pada krvnog tlaka i stanja kolapsa", poručila je doktorica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije