sjednica

Kadrovska rješenja Vlade FBiH

05.12.2019.
u 14:12

Federalna vlada je na današnjoj sjednici dala je ovlasti punomoćnicima da je zastupaju na skupštinama gospodarskih društava. Za Elektroprivredu BiH d.d. Sarajevo opunomoćena je Jasmina Pašić, a za Union banku d.d. Sarajevo Maja Vanjek.

U Federalno povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih i drugih nesreća imenovani su, na razdoblje od četiri godine, Almir Kočo, Hasan Ganibegović, Stipo Buljan, Nedžad Pašalić, Samir Serdarević, Šejla Fako i Damir Morić.

Vlada FBiH je za članove Državnog povjerenstva za granicu BiH nominovala Željka Obradovića, Zijada Džananovića i Murisa Ajanovića.

Također, izmijenjeno je Rješenje o postavljenju komandanta, načelnika i članova Federalnog stožera civilne zaštite, te su za članove ovog stožera imenovani Samira Demirović i Sanita Alagić.

Vlada je Nadzornom odboru Željeznica FBiH d.o.o. Sarajevo dala prethodnu suglasnost za razrješenje Enisa Džafića dužnosti generalnog direktora - predsjednika Uprave ovog javnog poduzeća, zbog isteka mandata. Prethodna suglasnost je dana Nadzornom odboru za donošenje Odluke o imenovanju vršitelja dužnosti članova Uprave Željeznica FBiH, odnosno do okončanja natječajne procedure, u sastavu Enis Džafić (v.d. generalni direktor - presjednik Uprave), Zulfo Robović, Igor Vrljić, Rešad Mandžo, Nasir Beganović i Sead Cucak (v.d. izvršni direktori).

Nadzornom odboru BH Telecoma Sarajevo Vlada je dala prethodne suglasnosti za donošenje odluke o razrješenju vršitelja dužnosti članova Uprave, te za imenovanje vršiltelja dužnosti članova Uprave ovog dioničkog društva. Suglasnost je dana za Sedina Kahrimana (v.d. generalni direktor), Elvedina Kanafiju, Samira Jusufovića, Adnana Huremovića, Orhideju Junuzović, Muamera Hadžovića i Samiru Ćerim (v.d. izvršni direktori), priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije