IMA LI VEZE?

Kada je najbolje vrijeme za trudnoću, vjenčanje ili razvod? Evo odgovora

Getty Images
06.12.2018.
u 15:47

Postoji li zaista idealno vrijeme za takve odluke? Evo što kažu istraživanja...

Svatko od nas u životu donosi neke odluke koje smatra ispravnima, no one najvažnije, poput zasnivanja braka i planiranja trudnoće, donose se najčešće u određeno doba godine. Postoji li zaista idealno vrijeme za neke od njih? Evo što kažu istraživanja... 

Zaruke

Gotovo 40 posto zaruka u SAD-u događa se u razdoblju od dva i pol mjeseca, od Dana zahvalnosti do Valentinova, pokazalo je istraživanje provedeno na WeddingWireu u kojem je sudjelovalo 18,000 ljudi.

Najčešće se zaruke događaju u prosincu, točnije na Badnjak. Trećina ispitanih muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju koje je proveo Chillisauce smatra Badnjak najromantičnijim datumom za zaruke. No, žene se ne slažu. Njih 23 posto očekuje to pitanje za Valentinovo, no samo 12 posto to ih i doživi. 

Vjenčanje

Najpopularnije doba godine za vjenčanja u Sjedinjenim Državama je jesen, a u Velikoj Britaniji ljeto. Godine 2017. u SAD-u je najviše brakova sklopljeno u rujnu (16%), srpnju (15%) i listopadu (14%), podaci su istraživanja provedenog na portalu The Knot. Organizacija vjenčanja u jesensko doba u SAD-u iziskuje poprilična sredstva, no cijene su niže u drugim godišnjim dobima. Podsjetimo, nedavno istraživanje, u kojem je sudjelovalo 3000 parova, pokazalo je da oni parovi koji organiziraju jeftinija vjenčanja imaju i uspješnije brakove. Faktor je za dugovječnost braka, čini se, i dob mladenaca. Oni koji sklapaju brak u dobi od 28 do 32 godine imaju najveće šanse za dugotrajan i uspješan brak, odnosno, najmanje takvih brakova završilo je razvodom, pokazalo je istraživanje provedeno na sveučilištu Utah. 

Razvod

Mjeseci u kojima se događa najviše razvoda u Washingtonu su ožujak i kolovoz. Vjeruje se da je razlog tome u činjenici da se parovi suzdržavaju od ove odluke za vrijeme sezonskih odmora. Na nacionalnoj razini, najviše razvoda u SAD-u je u siječnju, vjeruje se da je to zbog toga što s novom godinom parovi žele i novi početak u životu.  

Trudnoća

Kad par planira proširenje obitelji, kvaliteta sperme je itekako bitna stavka. Istraživanja su pokazala da muškarci imaju najkvalitetniju spermu u proljeće. Pokazali su to rezultati 17-godišnjeg istraživanja čiji su rezultati predstavljeni na konferenciji Američkog društva za reproduktivnu medicinu u Denveru ove godine, a obuhvatili su uzorke sperme 29 tisuća muškaraca. Najlošija kvaliteta sperme kod muškaraca zabilježena je tijekom ljetnih mjeseci. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?