domaćin bila Rumunija

Jurkić sudjelovao na video konferencija zamjenika načelnika stožera oružanih snaga zemalja SEDM-a

04.06.2020.
u 14:08

U okviru Inicijative ministara obrane zemalja Jugoistočne Europe (SEDM) 3. lipnja 2020. godine održana je video konferencija zamjenika načelnika stožera oružanih snaga zemalja SEDM-a čiji je formalni domaćin bila Rumunija.

Predstavnik Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH je bio general bojnik Ivica Jerkić, zamjenik načelnika ZS OS BiH za operacije. Konferencija je organizirana od strane Albanije, kao zemlje predsjedatelje SEDM inicijative, uz tehničku podršku Grčke.

Sudionici video konferencije su bili predstavnici zemalja jugoistočne Europe članice SEDM-a, kao i predstavnici Regionalnog centra za sigurnost i suradnju - RACVIAC.

U svijetlu COVID-19 pandemije, sudionici su naglasili kako je SEDM inicijativa jedan od vrlo važnih regionalnih foruma koji je fokusiran na poboljšavanje dobrosusjedskih odnosa, povećanje regionalne sigurnost i pomože razvijanju boljih regionalnih mehanizama za upravljanje krizama.

Tijekom konferencije su prezentirane aktivnosti i ostvareni učinci u proteklom jednogodišnjem razdoblju te razmijenjena viđenja i ideje daljnjih pravaca razvoja inicijative i podizanja vojne suradnje na višu razinu. 

Naredna Konferencija zamjenika načelnika stožera zemalja SEDM-a je planirana u Zagrebu –
Hrvatska u lipnju 2021. godine. 

Forum ministara obrane jugoistočne Europe (SEDM), sa stanovišta Bosne i Hercegovine, jedna je od najznačajnijih regionalnih inicijativa koja je usmjerena na unapređenje sigurnosti, stabilnosti i boljeg međusobnog razumijevanja u jugoistočnoj Europi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?