20. Izbičijada

Jubilarno okupljanje Izbičana i prijatelja

16.08.2017.
u 09:00

  Večeras će se na Izbičkom polju 20. put okupiti brojni Izbičani iz domovine i iseljeništva te njihovi prijatelji ne samo iz Širokog Brijega i Hercegovine. Program ovogodišnje Izbičijade u znaku je 100. obljetnice osnivanja župe Izbično te 70. godišnjice mučeničke smrti dviju Dragica Pavković. Program ovogodišnje Izbičijade, jedne od najpoznatijih pučkih veselica u Hercegovini, započet će već u 18 sati natjecanjem u bacanju kamena s ramena, koje izaziva veliko zanimanje posjetitelja. U zabavno-glazbenom dijelu programa nastupit će kulturno-umjetnička društva “Brda” iz Izbična, “Jare”, “Knešpolje” i “Tolisa”. - KUD “Brda” i za jubilarnu, 20. Izbičijadu pripremio je splet hercegovačkih plesova i pjesama - kaže Ivo Crnjac, voditelj tog kulturno-umjetničkog društva iz Izbična. Svojim programom Izbičijada daje značajan doprinos očuvanju izvorne narodne baštine Hercegovine. No, ukupnom glazbenom ugođaju doprinijet će sastav Stare note, Ine Tadić i Hercegovački bećari te pjevačka skupina iz Ljutog Doca.

- Brojni posjetitelji ove naše pučke veselice moći će kušati hercegovačke delicije, a uz zlatne hercegovačke kapi pjevat će se ganga, ponovno će posjetitelji pod izbičkim nebom zaplesati trusu uz svirku Ive Crnjca na usnoj harmonici.

To će mnoge starije podsjetiti na dane kad su kao momci i djevojke na hercegovačkim “dernecima” plesali izvorne hercegovačke plesove i pjevali hercegovačke napjeve – riječi su Tihe Crnjca, predsjednika mjesne zajednice Izbično.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?