u bazi Butmir

József Szpisják preuzeo dužnost načelnika Stožera EUFOR-a

EUFOR
11.04.2017.
u 14:47

Brigadni general József Szpisják primio je dužnost načelnika Stožera EUFOR-a od brigadnog generala Alberta Sáfára na ceremoniji koju je danas u bazi Butmir u Sarajevu predvodio komandant EUFOR-a u Bosni i Hercegovini general bojnik Anton Waldner.

Brigadni general Sáfár istaknuo je u uvodnom obraćanju da je EUFOR protekle godine vrlo aktivno rješavao postavljene zadatke.

Kako je rekao, naporno su radili na konceptu reorganizacije i strateškoj komunikaciji, a pod njegovom komandom uspješno su izveli operativne vježbe kao što je "Brzi odgovor 2016" na Manjači.

- Iskusno i dobro obučeno osoblje EUFOR-a iz 19 različitih zemalja imalo je ključnu ulogu u izvršavanju naše misije - kazao je odlazeći načelnik stožera EUFOR-a.

Posebno je spomenuo uspjehe Oružanih snaga BiH u aktivnostima obuke i osposobljavanja te im poželio da i ubuduće nastave nizati uspjehe, kao što su to činili protekle godine.

- Vjerujem da će BiH, uz podršku EUFOR-a i NATO-a, u bliskoj budućnosti uspjeti ispuniti uvjete za članstvo u NATO-u - poručio je, naglašavajući i ključnu ulogu lokalnih vlasti i međunarodne zajednice koji su efikasno radili zajedno.

Novom načelniku Stožera i EUFOR-u poželio je uspjeh u predstojećoj godini.

Brigadni general József Szpisják, koji je danas preuzeo dužnost, podvukao je da je Operacija ALTHEA nešto što je veće i od njega i od bilo kojeg pojedinca.

- To je ideja da se pomogne BiH da dosegne svoj puni potencijal - naglasio je.

Kazao je da nijedna promjena nije laka i da će se suočiti s mnogim preprekama, ali da je svaka ta prepreka nova prilika za uspjeh.

- Naš cilj je da te izazove, ne samo prevaziđemo već da istovremeno napredujemo i razvijamo se - rekao je Szpisják, iskazavši uvjerenje da će uspjeti pokrenuti stvari naprijed.

Namjera novog načelnika Stožera EUFOR-a je da nastavi razvijati odnose sa svima te učiniti Operaciju ALTEHA još istaknutijom, u čemu će mu pomoći prethodno iskustvo u Misiji EUFOR-a u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije