Vlasnik staračkih domova Jozo Tolić

Svom prijatelju Bandiću za jamčevinu daje svu imovinu

tolic
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
06.11.2014.
u 21:33

To je politički montirana stvar, komentira Tolić Bandićevo uhićenje

Tri doma za starije i nemoćne osobe procijenjena na 4,5 milijuna eura, stan u Zagrebu i vikendicu u Bistri dajem za jamčevinu Milanu Bandiću, kaže Jozo Tolić, vlasnik spomenutih domova i prijatelj zagrebačkog gradonačelnika. Dodaje kako je jedan od onih Bandićevih prijatelja koji ga se nije odrekao nakon što je pritvoren. I ogorčeno tvrdi da takvih nije ostalo puno.

– Žalosno je što ljudi, koji su do jučer bili uz njega 24 sata dnevno, više Bandića ne poznaju otkad je u Remetincu. Ja sam spreman platiti jamčevinu svime što imam, a tvrdim da ima ljudi koji bi za njega skupili i sto milijuna kuna da treba jer ga vole ponajprije kao čovjeka – kaže Tolić koji Bandića poznaje godinama. U prilog tomu pokazuje i zajedničke fotografije, a posebno je ponosan na one s proslava u njegovim domovima na koje se Bandić redovito odazivao.

– Za dva tjedna dvije stogodišnjakinje slave rođendan i hoće da im dođe Bandić kao što je svima dosad dolazio – nastavlja Tolić koji s Bandićem dijeli, kako kaže, životni stil i ritam.

I sam je, opisuje, u pogonu od jutra te pokušava uspjeti u ovom sustavu uz puno truda i muke. Svakom svom štićeniku zna ime, dijagnozu i obilazi ih osobno kad god stigne.

Ali Milan Bandić osumnjičen je za više kaznenih djela i zato je iza rešetaka, kažemo Toliću.

– To je politički montirana stvar i zatvoren je jedini gradonačelnik u zemlji koji nešto radi. Ako je za išta kriv, neka mu se dokaže i pošteno sudi – jasan je Tolić.

Na pitanje što misli kako je onda prvi čovjek Zagreba od svoje plaće sagradio sve nekretnine o kojima se posljednjih dana piše kao njegovoj imovini, Jozo Tolić odgovara: – Imam i ja sada nekretnina vrijednih milijune eura pa je od toga 70 posto uz kredite i hipoteke. A slike koje su mu pronašli u vikendici na Slavagori smiješne su jer je on toliko toga dobivao. Baš bi, eto, neke vrijedne umjetnine čovjek nosio u vikendicu. Da vidite koliko sam ja tek slika dobio – kaže Tolić.

Za Bandića se javno izlaže jer, kako kaže, poštuje njegov rad i trud zahvaljujući kojima nije morao beskonačno čekati proceduralne stvari kad je iz Švicarske došao investirati u metropolu.

– Podržao je otvaranje novih radnih mjesta i danas ja zapošljavam 130 radnika – jasan je Jozo Tolić, prijatelj Milana Bandića, koji se nada i jamči za njegov izlazak iz Remetinca.

Komentara 2

BU
Bubalamala
08:23 07.11.2014.

Zagreb je već morao imati metro da se nije kralo.Bila je to velika greška jednom čovjeku povjeriti glavni grad !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije