TUŽITELJSTVO BIH:

Josip Šakić priznao utaju blizu 100.000 KM poreza

novac
18.10.2016.
u 13:01

Nakon podignute optužnice za poreznu utaju protiv Josipa Šakića (1975.) iz Zenice, nastanjenog u Busovači, kao i pravne osobe “Paleta Plus”, optuženi u ovom predmetu sporazumno su priznali krivnju za kazneno djelo porezne utaje ili prijevare.

Sporazumnim priznanjem, optuženi, kao i pravna osoba čiji je direktor, u cijelosti su priznali počinjenje kaznenog djela, za koje se terete, priznajući time da su tijekom 2009. i 2011. godine ostvarivali fiktivni promet, koristeći se netočnim i krivotvorenim ispravama.

Na taj način ostvarili su nezakoniti odbitak poreza na dodanu vrijednost (PDV) u iznosu  96.886 KM, za koje je oštećen proračun Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Sporazumnim priznanjem, za optužene su predviđene novčane kazne od 10.000 KM za optuženog Šakića i 15.000 KM za optuženu pravnu osobu “Paleta Plus”, te obveza oduzimanja protupravne imovinske koristi u iznosu od 96.886 KM i povrat sredstava u proračun BiH.

Optuženom Šakiću, predložena je i zatvorska kazna u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti, ukoliko u naredne tri godine ne počini novo kazneno djelo, a optužnica i sporazum su proslijeđeni Sudu BiH.

Ovaj predmet, jedan je segment u opsežnom predmetu protiv više fizičkih i pravnih osoba, u borbi protiv poreznih utaja, navedeno je iz Tužiteljstva BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?