Konstituirano OV Busovača

Josip Mravak ponovno predsjedatelj Općinskog vijeća

14.01.2021.
u 13:33

Danas je u Busovači održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Busovača na kojoj je za predsjedatelja Općinskog vijeća jednoglasno izabran Josip Mravak, a za zamjenika predsjedatelja Marko Šantić. Za predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Busovača izabran je Slaven Katava.

"Općinsko vijeće Busovača broji 25 vijećnika, od toga je dvanaest novih vijećnika, te imamo četiri novoizabrane vijećnice. Općinsko vijeće konstituirano je sukladno Statutu Općine Busovača i Poslovniku o radu Općinskog vijeća Busovača, dakle 30 dana od dana objave rezultata izbora u Službenom glasniku BiH. Vijećnici su, davanjem svečane Izjave i potpisivanjem iste, stekli prava i dužnosti vijećnika sukladno Statutu Općine Busovača. Izabrana su, također, radna tijela, te je jednoglasno ukazano povjerenje predsjedatelju i zamjeniku predsjedatelja Općinskog vijeća. Izražena su očekivanja da će Općinsko vijeće funkcionirati puno bolje u ovom mandatu nego u prethodnom, odnosno, da još više radimo na dobrobit i u korist stanovnika naše općine koji su nam ukazali povjerenje na proteklim Općinskim izborima“, kazao je novoizabrani predsjedatelj Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak.

Klub HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Busovača broji deset vijećnika: Josip Mravak, Marko Šantić, Dario Plavčić, Ivana Smoljo, Dragan Lovrić, Danijela Trogrlić, Goran Milić, Dario Marušić, Slaven Katava i Marija Ćosić. 
 Od 10 vijećnika u Klubu HDZ-a BiH, tri su vijećnice, što je 30%, a od ukupno 25 vijećnika u Općinskom vijeću, četiri su vijećnice. 

U novom sazivu Općinskog vijeća Busovača SDA ima 12, HDZ BiH 10, SDP 2 i DF 1 vijećnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?