Dopredsjednik RS-a

Josip Jerković posjetio Franjevački samostan Plehan kod Dervente

sdf
07.02.2017.
u 12:49

Dopredsjednik RS-a Josip Jerković posjetio je jučer 6. veljače 2017 godine Franjevački samostan Plehan kod Dervente, te se susreo sa gvardijanom samostana fra Antom Tomasom, fra Franjom Daliborom Stjepanovićem i đakonom fra Darijom Džigumovićem.

Fra Anto je upoznao dopredsjednika sa stanjem u župi i građevinskim radovima na izgradnji crkve. Posebno je naglasio loše stanje objekta u kojem borave. Radi se o objektu koji je prije rata bio štala za stoku, ali je nakon povratka priručno osposobljen za stanovanje franjevaca koji djeluju na župi i do danas je tako.

Dopredsjednik Jerković se zahvalio fra Anti na svemu iznesenom i složio se kako je stanje objekta u kojem žive franjevci na Plehanu neuvjetno za život. Objekt se u nekoliko navrata obnavljao kako bi se u njemu moglo živjeti, ali zahtjeva ozbiljniji pristup na iznalaženju trajnog rješenja.

Posjeti je nazočio i predsjedatelj Općinskog vijeća Derventa Marijan Kljajić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?