Susret s bh. dužnosnicima

Johannes Hahn sutra dolazi u posjet BiH

Johannes Hahn
20.03.2016.
u 16:04

Očekuje se da bi Hahn mogao prenijeti bh. dužnosnicima stav Unije o podnesenoj aplikaciji

Komesar za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn u ponedjeljak, 21. ožujka, dolazi u posjet Bosni i Hercegovini. 

Predviđeno je da se Hahn susretne s Predsjedništvom BiH, a glavne teme razgovora bit će reforme koje čekaju BiH na europskom putu.

I predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primit će u ponedjeljak u Sarajevu Johannesa Hahna, najavljeno je iz Vijeća ministara. 

Nakon razgovora Zvizdića i Hahna planiran je i susret s njegovim zamjenicima, ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministrom financija i trezora BiH Vjekoslavom Bevandom, te entitetskim premijerima Željkom Cvijanović i Fadilom Novalićem. 

Očekuje se da bi Hahn mogao prenijeti bh. dužnosnicima stav Unije o podnesenoj aplikaciji. Teme razgovora bit će i reforme socijalnog i zdravstvenog sustava, odnosno izmjene fiskalnog i poreznog sustava. 

Do posjeta europskog komesara BiH dolazi nešto više od mjesec dana nakon što je član Predsjedništva BiH Dragan Čović u Bruxsellesu predao aplikaciju BiH za članstvo u EU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?