Opasnost od glodavaca

Jesenska deratizacija provodi se suvremenim i učinkovitim sredstvima

02.11.2016.
u 10:00

Vrijeme se posljednjih dana stabiliziralo pa se smirila i situacija sa štakorima koji su se počeli pojavljivati i danju u vremenu nedavnih obilnijih kiša. Ipak, pitanje je što će donijeti nove oborine, stoga je potrebno izvršiti kompletnu deratizaciju u općinama i gradovima BiH. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji ništa se nije prepuštalo slučaju pa je tijekom cijelog listopada rađena deratizacija, a u gradu Mostaru trajala je od 24. do 31. listopada. U Jablanici i Konjicu trajat će do 5. studenoga.

Održati povoljnu situaciju

U ZDŽ-u Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica jučer je počeo s planskom akcijom jesenske faze sustavne preventivne deratizacije na području čitave županije, a ona će trajati do 7. studenoga. - Osnovni cilj akcije je smanjenje broja glodavaca na biološki podnošljivu razinu za održavanje povoljne epidemiološke situacije u županiji i provodi se postavljanjem otrovnih mamaca na javne površine, obale rijeka, u kanalizacijske šahtove, zajedničke prostorije stambenih zgrada, deponije čvrstih otpada, ugostiteljske, trgovačke, skladišne i gospodarske objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove te vjerske i druge javne objekte. Jesenska deratizacija provodi se suvremenim i učinkovitim sredstvima za uništavanje glodavaca, u kutijama na kojima postoji oznaka “otrov”, stoji u priopćenju Instituta. Također, važno je akciju provesti što sigurnije i kvalitetnije.

Postići očekivani učinak

- Građani se upozoravaju da postavljene otrove ne diraju i ne pomjeraju tijekom izvođenja i nakon završetka preventivne akcije kako bi bila provedena što kvalitetnije te kako bi postigli očekivani učinak i povoljnu epidemiološku situaciju na području ZDŽ-a i tako zaštitili zdravlje stanovništva, priopćeno je iz operativnog tima za deratizaciju Instituta za zdravlje i sigurnost hrane ZDŽ-a. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?