BRZO I LAKO

Jednostavan trik za uklanjanje tvrdokornih mrlja od znoja: Bez kupovine skupih proizvoda!

znoj
Shutterstock
19.10.2022.
u 12:19

Stručnjakinja za čišćenje otkrila je da trebate utrljati malo tekućine za pranje posuđa i zatim trebate uzeti aspirin

Mrlje od znoja trebalo bi tretirati što je prije moguće, odnosno odmah nakon nošenja nekog odjevnog predmeta. Stručnjakinja za čišćenje Lynsey Crombie nedavno je podijelila odlične savjete za uklanjanje tvrdokornih mrlja od znoja, a treba vam samo jedna stvar, piše Mirror. 

Kao i kod ostalih mrlja, način na koji se mrlje od znoja tretiraju ovisi o materijalima i bojama odjeće.

Stručnjakinja preporučuje da pokušate uklanjanje mrlja od znoja kod kuće na odjevnim predmetima koji se mogu prati, dok one odjevne predmete koji su namijenjeni za kemijsko čišćenje, ipak treba odraditi profesionalac. Lynsey je tako otkrila da trebate utrljati malo tekućine za pranje posuđa i zatim trebate uzeti aspirin.

Aspirin zdrobite, pomiješajte s malo tople vode, tek toliko da dobijete gustu smjesu, utrljajte u mrlju na majici i ostavite oko pola sata. Pazite da smjesa bude dovoljno vlažna kako se ne bi osušila na tkanini i mrvila, a opet ne toliko da bi kapala, Ipak, nije dovoljno samo prije pranja odjeće tretirati mrlju, pa biste ju trebali isprati i nakon toga oprati i u perilici rublja.

Lynsey je objasnila da je aspirin prirodni izbjeljivač, te da zaista djeluje jako dobro. No, ako su mrlje i dalje tu nakon trika s aspirinom i pranja u perilici, savjetuje da pokušate ovo.

Napravite otopinu na s 1/4 hladne vode i 4 žlice sode bikarbone, te ju nanesite spužvom. Pustite da djeluje najmanje 1 sat, a za bolji miris dodajte uobičajeni tekući deterdžent. Soda bikarbona je izvrsna ako je odjevni predmet od sintetičke tkanine, i ako, osim mrlje, trebate neutralizirati i neugodan miris.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?