korisno

Jednostavan trik za čišćenje perilice rublja: Trebate samo jedan sastojak!

shutterstock
08.03.2022.
u 08:14

Alkoholni ocat možete dodati u perilicu svaki put kada nešto perete.

Održavanje odjeće čistom i često pranje rublja bila bi muka bez perilice rublja. Ipak, ne smijemo zaboraviti redovito čistiti i samu perilicu. Perilice rublja su često mokre u tople, što ih čini savršenim mjestom za razmnožavanje klica, kako piše Mirror.

Ako svoje strojeve ne čistimo svakih nekoliko tjedana, dopuštamo nakupljanju grubih stvari poput plijesni, prašine, prljavštine i komadića sapuna unutar bubnja. To ne samo da sprječava ispravan rad perilice, ostavljajući vašu odjeću prljavom i smrdljivom, već može i naštetiti našem zdravlju. Međutim, postoji jedan jednostavan trik, koji koristi kuhinjski sastojak za čišćenje perilice.

Alkoholni ocat je popularno prirodno sredstvo za čišćenje koje se može koristiti za čišćenje vaše perilice. Prema riječima stručnjaka za čišćenje, korištenje 250 ml do 500 ml octa zajedno s jednom do tri žličice sode bikarbone savršena je mješavina za uklanjanje prljavštine i nakupina unutar vašeg uređaja.

Kada čistite perilicu rublja, imajte na umu da su dijelovi iznutra i izvana podjednako važni. Stoga prvo počnite s vratima vašeg stroja. Krpom umočenom u malo octa obrišite staklena vrata kako bi ponovno zasjala. Zatim prijeđite na brtvu, koja je vjerojatno najprljavije područje stroja. Najbolji način čišćenja je da koristite staru četkicu za zube, ogulite sve slojeve i izribajte svaki kutak.

U slučaju da postoji tvrdokorna plijesan, samo pospite sodu bikarbonu preko nje, nakon čega slijedi dobro ribanje s octom. Ova dva sastojka će izazvati reakciju i stvoriti pjenu koja će podići kalup i olakšati uklanjanje krpom.

Drugi dio koji biste trebali očistiti je ladica za deterdžent. Napunite je octom, koji će ukloniti kamenac i razbiti sav nagomilani deterdžent za odjeću u stroju. Kada je sve to učinjeno, stavite stroj na najtopliji ciklus i pokrenite pranje s praznim bubnjem.

Alkoholni ocat možete dodati u perilicu svaki put kada nešto perete. Dodajte oko 50 ml u dozator omekšivača kao dio uobičajenog pranja. Ovaj trik ne samo da održava vaš stroj blistavo čistim i dezinficira ga, već i pomaže omekšati vašu odjeću.

Ako ste zabrinuti zbog neugodnog mirisa octa, možete uzeti malo mirisnog octa kako biste riješili problem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?