OBUSTAVA

Jedna od članica EU uložila žalbu na odluku o izvozu mlijeka iz BiH

mlijeko
Foto: Davor Javorović/Pixsell
26.08.2015.
u 18:19

Izvoz mlijeka iz Bosne i Hercegovine još nije dozvoljen. Jedna od članica zemalja EU je uložila žalbu na odluku o izvozu mlijeka iz BiH, potvrdio je danas federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.

Po njegovim riječima rok za žalbe državama članicama EU je bio 13. kolovoz i danas je potvrđeno kako je jedna država, a "ne znamo koja točno, uložila žalbu za što do danas državni organi nisu imali informaciju". Dedić je dodao da je Europsko povjerenstvo danas potvrdilo žalbu koja će biti razmatrana 16. rujna i tada će biti poznate sve konkretne informacije hoće li mlijeko iz BiH ipak stići na tržište zemalja EU. Naglasio je da su svi državni i federalni organi ispunili sve zahtjeve za izvoz mlijeka iz BiH i da ne vidi razlog za ovu obustavu, odnosno za žalbu. Ocijenio je da je bh. mlijeko kvalitetnije od mlijeka koje se uvozi i nalazi na policama domaćih marketa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije