Ivica Dačić

Jedinstvo političkih stranaka potrebno je zbog budućnosti RS, BiH, ali i cijele regije

Ivica Dacic
Davor Puklavec/PIXSELL
17.04.2016.
u 15:57

"Za odnose u regiji ključni su odnosi između BiH, Srbije i Hrvatske i u tom trokutu treba tražiti sve poluge i za dobre odnose i za moguće probleme", naglasio je Dačić

Posebni odnosi Republike Srpske i Srbije određeni su Daytonskim mirovnim sporazumom i nisu ni s kakvom lošom namjerom prema cijeloj BiH, nego s ciljem jačanja odnosa i suradnje s BiH, rekao je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić. On je istaknuo da je BiH, prema svim pokazateljima, među najvećim partnerima Srbije. 

"Na vanjskopolitičkom planu BiH i Srbija imaju dobre odnose i korektno surađuju. Nije bilo velikih problema, osim u slučaju prijedloga rezolucije o Srebrenici u Vijeću sigurnosti UN. BiH, pošto nije imala stav, nije mogla biti nazočna na zasjedanju, ali je šef Misije BiH želio sudjelovati", rekao je Dačić za OBN. On smatra da je potrebna tolerancija između dvije zemlje.

"Za odnose u regiji ključni su odnosi između BiH, Srbije i Hrvatske i u tom trokutu treba tražiti sve poluge i za dobre odnose i za moguće probleme", naglasio je Dačić. Napominjući da su odnosi u regiji bolji nego što su bili ranije, on kaže da, ipak, nije zadovoljan njima, jer se pokazuje da nismo zreli kao regija. 

"Dok cijeli svijet ide naprijed mi u regiji smo suviše vezani za prošlost", pojasnio je Dačić. Komentirajući međustranačke odnose u Republici Srpskoj, on je naveo da su se Vlada Srbije i država Srbija trudili da se ne miješaju u odlučivanje tko će dobiti više glasova na izborima, prenosi Srna. 

"Jedinstvo političkih stranaka potrebno je zbog budućnosti Republike Srpske, BiH, ali i cijele regije. I u BiH i u Republici Srpskoj napravljena je politička ravnoteža u smislu političkih funkcija i svako dalje usložnjavanje tih prilika ide u korist neprijateljima Republike Srpske i BiH", smatra Dačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije