Mali dječak, ali veliki umjetnik:

Jedanaestogodišnji Herecgovac već prodaje svoja umjetnička djela

dječak
02.11.2016.
u 11:30

Nastavi li putem kojim je krenuo, 11-godišnji Semir Brkić, bez sumnje će postati poznato ime na umjetničkoj sceni BiH.
Ovaj talentirani dječak učenik je 6. razreda "Druge osnovne škole" u Konjicu.

Nevjerojatan je zbog toga što ima fotografsko pamćenje i što sliku do u detalj uradi.

Na početku razgovora za portal Radiosarajevo.ba, otac mladog umjetnika Husein Brkić, kaže kako su već u drugom razredu Osnovne škole primjetili ljubav prema slikanju, te ga ubrzo upisali u školu slikanja „Zuko i Lazo“ u Konjicu kod profesora Vedata Mujana.

Od materijala koristi akril na kartonu, omiljena tema mu je priroda, a prema riječima njegovog oca, sam kupuje materijal za slikanje.

- Već smo prodali četiri njegove slike, tako da se praktično samofinancira, a i rodbina iz dijaspore pošalje nešto od pribora što mu je potrebno. Uglavnom su to kistovi, platna i boje - iskreno će Brkić.

I dok je na pitanja za portal Radiosarajevo.ba odgovarao njegov otac, Semir je vrijedno dovršavao još jedno svoje djelo.

Kako izgleda Semirov radni dan

- On ustane u sedam, jer je prva smjena u školi gdje bude do 13 sati. Ponedjeljkom ima trening i navečer školu slikanja. Srijedom i nedjeljom, takođe trening, a subotom igra utakmice u ligi mladih u Hercegovini.

Zadaću radi čim dođe iz škole, malo odmori, zatim uči i priprema se za naredni školski dan, a onda se malo i igra sa svojim vršnjacima - otkriva Brkić.

Osim dobrog uspjeha u slikanju, odlikaš je i u školi. Uz sve to, trenira i nogomet- u školi nogometa „Bambino“.
- Želja mu je da jednog dana zaigra u FK Velež, jer je veliki navijač Veleža, a i najmlađi je član Red Army Konjic - kazao je Husein navodeći kako Semir redovno ide u Mostar gledati utakmice.

Zanimljivo je da je ime dobio po legendarnom nogometašuVeleža, Semiru Tuceu.

Najveći snovi ovog nadasve talentiranog dječaka jesu da zaigra u Veležu i da ima svoju samostalnu izložbu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije