Vječno pitanje

Je li bolje trenirati ujutro ili navečer?

20.12.2020.
u 21:17

Pitanje je ovo koje se često postavlja. Niti jedan odgovor sa tačnošću nije ispravan, on varira od osobe do osobe, te do motivacije i raspoloženja svakog pojedinca.

Jutarnji trening

Ako se odlučite za fizičku aktivnost u jutarnjim satima, dan ćete započeti sa više energije i bolje raspoloženi. Dokazano je da jutarnje vježbanje podiže razinu hormona poput adrenalina koje ima veliki učinak na poboljšani razvoj kardio‐vaskularnih sposobnosti.

Ujedno, vježbanje ujutru utječete i na mozak, u smislu koncentracije i fokusiranosti koju ćete imati ostatak dana.

Osim toga, velika je vjerovatnoća da ćete izbjeći večernje gužve u teretani. Jutarnji termini su uvijek manje popunjeni nego večernji, s toga će vam biti više prostora i slobodnih sprava.

Malo je poznato da kada trenirate ujutro metabolizam se podigne na višu razinu i ostane ubrzan satima, što znači da sagorjevate više kalorija tijekom cijelog dana.

Večernji trening

Sa druge strane, ako se odlučite da izbacite nakupljeni stres nakon cijelog dana, osjećati ćete se lakše i rasterećeno.

Ako odradite kvalitetan večernji trening nakon kojeg ćete se mnogo umoriti, velika je vjerovatnoća da ćete ujutro moći ostati duže spavati, te samim tim ćete biti odmorniji.

Lakše će vam biti započeti trening jer ste razbuđeni, „zagrijani“ od cijelog dana, samim tim ući ćete lakše u trening.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije