Mektić i Žnidar

Jačanje suradnje u borbi protiv terorizma i ilegalnih migracija

Mektić i Žnidar
19.04.2016.
u 15:09

 Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Slovenije ostaju posvećeni jačanju suradnje i partnerskih odnosa posebno kada je u pitanju zajednička borba protiv organiziranog kriminala, korupcije, terorizma i ilegalnih migracija.

Potvrđeno je to tijekom sastanka ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i slovenske ministrice unutarnjih poslova Vesne Györkös Žnidar danas u Brdu kod Kranja.

Posebno pažnja u idućem periodu bit će posvećena unapređenju razmjene informacija, prijenosu znanja i iskustava, te općenito podršci sigurnosnim strukturama BiH za brže ispunjavanje potrebnih uvjeta na Europskom putu.

Ministri Žnidar i Mektić su razgovarali o problemu ilegalnih migracija, te je istaknuto da je u ovom segmentu neophodna suradnja i pravovremena razmjena informacija na regionalnom i europskom nivou, priopćeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Zaključeno je kako će suradnja u ovoj oblasti između BiH i Slovenije biti znatno unapređena primjenom protokola o readmisiji, koji su ministri Žnidar i Mektić potpisali danas u Sloveniji, a tim protokolom precizirane su procedure povratka osoba koje borave bez dozvole na teritoriji ove dvije države.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije