Oporavak tržišta

Izvoz u EU povećava broj proizvođača mlijeka

17.10.2013., Josipovac Punitovacki - Proizvodjacica mlijeka Nevenka Kristek na svojoj farmi gdje uzgaja krave i proizvodi mlijeko. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/2
18.08.2015.
u 09:33

- Mljekare u Srpskoj ponovo otkupljuju sve proizvedene količine mlijeka koje zadovoljavaju europske standarde kvaliteta, kazao je za Glas Srpske predsjednik Udruge poljoprivrednih proizvođača i mljekara RS Vladimir Usorac. On ističe da je sve spremno za izvoz mlijeka, a prvi kamion s 25 tona trebao bi do kraja mjeseca krenuti na europsko tržište.

- S obzirom na to da se mljekare spremaju za izvoz, treba im mlijeko i vjerujem da više nećemo dolaziti u situaciju da ne znamo što ćemo od viška - rekao je Usorac.

Dodaje da se u Srpskoj godišnje proizvede oko 110 milijuna litara mlijeka, što je za sada dovoljna količina.

- Svako novo tržište znači mnogo domaćim proizvođačima. Vjerujem da će izlazak na tržište EU povećati otkup mlijeka te da će doći i do povećanja broja proizvođača - kazao je Usorac.

Mljekare iz BiH kojima je Europska komisija odobrila izvoz mlijeka u EU su: "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice, "Milkos" iz Sarajeva, "Megle" iz Bihaća i "Mljekara Livno" iz Livna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije