Sanjin Musa

Potvrđena 23 nova slučaja u Federaciji BiH

11.04.2020.
u 12:27

Gradovi s najviše potvrđenih slučajeva su Čitluk 71, Mostar 56, Tuzla i Sarajevo sa po 48, te Široki Brijeg sa 43 slučaja.

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa objavio je danas da je u Federaciji BiH u protekla 24 sata na koronavirus testirano 329 osoba, a među njima je bilo 23 nova potvrđena slučaja.

Musa je dodao kako je u Federaciji BiH ukupno testiranih na koronavirus 5.320 osoba, od čega je potvrđenih slučajeva bilo 525. Prema spolnoj strukturi, žene su činile 54 posto, a muškarci 46 posto.

Gradovi s najviše potvrđenih slučajeva su Čitluk 71, Mostar 56, Tuzla i Sarajevo sa po 48, te Široki Brijeg sa 43 slučaja.

- Što se tiče zdravstvenog stanja pacijenata, trenutno je u FBiH hospitalizirano 65 pacijanta pozitivnih na Covid-19, a šest pacijenata je na respiratoru – naveo je Musa.

Zaključno s današnjim danom, kako je dodao, u Federaciji BiH imamo 29 oporavljenih pacijenata, a narednih dana se očekuje i dalje povećanje ovog broja jer je dosta pacijenta kojima ističe razdoblje izolacije.

Od 22 potvrđena smrtna ishoda u Federaciji BiH podjednaka je zastupljanost oba spola, a što se tiče starosne strukture 64 posto pacijenata bilo je u dobi preko 65 godina.

Musa je ponovno apelirao na građane da se pridržavaju mjera socijalne distance, da izbjegavaju okupljanja, što je važno spomenuti u i ovom blagdanskom razdoblju.      

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?