mostar

Izmjena režima prometa zbog polaganja kolektora

19.11.2016.
u 09:00

Nakon što su nedavno okončani radovi na novom kružnom toku u naselju Centar 2, te nastavak radova na prilazu mostu Avenija - Sutina, nastavljaju se i radovi na postavljanju kolektora za kanalizacijske i otpadne vode. Zbog toga, najavili su iz Gradske uprave Grada Mostara, od danas je na snazi izmjena režima prometa i to: - na Bulevaru od Šemovca prema Španjolskom trgu i na prometnici od hotela Ero prema Španjolskom trgu.

Poštujmo signalizaciju

- Izmjena režima prometa nastala je zbog nastavka izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora. Na terenu će biti postavljena odgovarajuća prometna signalizacija, pa se mole sudionici u prometu da je poštuju, priopćeno je iz Odjela za urbanizam i građenje. Izvođač radova je JV HP Investing d.o.o. Mostar i AMITEA d.o.o. Mostar, a vrijednost ugovora je 9,096.204,15 konvertibilnih maraka s PDV-om. Gradska uprava Grada Mostara je zbog ovoga velikog projekta, postavljanja kolektora s obje strane rijeke Neretve, već nekoliko puta bila primorana mijenjati režim prometa u dijelovima grada gdje su se vršili radovi te se građani Mostara i ovaj put mole za strpljenje i susretljivost, s obzirom na to da se ovaj veliki projekt, nezapamćen u povijesti Mostara, radi na dobrobit svih nas.

Radovi do sredine 2018.

- Projekt izgradnje kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda veliki je projekt kakav nije zabilježen u povijesti Mostara te su razumljivi određeni propusti pri izvođenju radova, no svi oni bit će otklonjeni, kazao je ranije mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik grada na Neretvi podsjetio je tada da se vrijednost kompletnih radova na izgradnji kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda procjenjuje na 130 milijuna KM te da će se radovi nastaviti sve do sredine 2018. godine.

Najveći zahvat u cijelom projektu postavljanja kolektora i pročistača bit će izgradnja tunela, koji će se protezati od Narodnog pozorišta Mostar do Lučkog mosta.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije