intervju: Karsten Dümmel, voditelj Zaklade ‘Konrad Adenauer’

Izmjena Daytona trenutačno je utopija iako je prijeko potrebna

25.10.2016.
u 07:00

Zaklada “Konrad Adenauer” blisko je povezana s njemačkom vladajućom strankom Kršćansko-demokratskom unijom (CDU) i promovira vrijednosti zapadnog demokratskoga društva. Voditelj ove zaklade u BiH je Karsten Dümmel, koji je osobno iskusio podijeljene Njemačke i snagu režima DDR-a. Dummel na primjeru integracije Njemačke i EU vidi mogućnost ujedinjenja i same BiH te izgradnje otvorenog društva.

Kako gledate na rezultate posljednjih izbora u BiH - napredak ili nešto drugo?

- To nije napredak. Bilo je lijepo promatrati uspjeh neovisnih kandidata koji su bili vjerodostojniji u promoviranju svojih politika od protukandidata iz velikih stranaka. To je zapravo poticajno za sve stranke, pa tako i narodnjačke, da postanu vjerodostojnije. Ishod rezultata u RS-u smatram katastrofom. 


Zašto?

- Zato što mislim da Savezu za promjene nije uspjelo dobiti izbore na temelju stvarnih, lokalnih tema, ali i onih o proeuropskim projektima. S druge strane, pobijedio je SNSD s potpuno nesadržajnim temama. Ne komentiram pri tome ishod samih izbora, nego činjenicu da na lokalnim izborima lokalne teme uopće nisu bile prisutne.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Izdajnik
Izdajnik
09:57 25.10.2016.

zohari-i-licemeri-ja-biram-zivot-clanak

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije