Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Izgradnja zračne luke u Trebinju korak bliže realizaciji

28. siječnja 2022. u 09:58 0 komentara 764 prikaza

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o usvajanju zoning plana područja za posebne namjene Zračne luke Trebinje, koja će biti razmatrana na prvom narednom zasjedanju Narodne skupštine RS-a.

Usvajanjem zoning plana omogućit će se rješavanje imovinsko-pravnih poslova koji nisu riješeni, kako bi investitor mogao pokrenuti postupke izdavanja odobrenja za građenje.

Ova odluka, kako je rečeno, je veliki korak za dobijanje potrebnih dozvola i realizaciju ovog strateški važnog projekta, a usvajanju odluke prethodila je javna rasprava, gdje su sve relevantne institucije imale priliku dati svoje mišljenje.

Zoning planom obuhvaćena su 1.234 hektara, 14 kilometara od Trebinja, i šire područje naselja Hum, Taleža i Cerovac.

Nakon što odluka prođe i skupštinsku proceduru, počet će otkup zemljišta i pribavljanje potrebnih dozvola.

Ranije je najavljeno kako bi gradnja zračne luke trebala početi ove godine, točnije na proljeće, te kako bi zračnom lukom putem koncesije trebala upravljati Srbija narednih 30 ili 35 godina. Najavljivano je i kako bi pista na zračnoj luci trebala biti duga tri kilometra.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.