Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA)

Izetbegović: Sedam ili osam zastupnika SDA glasat će sutra o zakonima o trošarinama

asd
19.04.2017.
u 16:29

 Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da će sedam ili osam članova zastupničkog kluba te stranke glasati na sutrašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o setu zakona o trošarinama i osiguranju depozita, čije je donošenje uvjet za iduću tranšu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

- Mislim kako ćemo imati sedam ili osam zastupnika (od ukupno deset) koji će glasati za izmjene Zakona o trošarinama. Tu su i zaključci koji će olakšati primjenu trošarina posebno za poljoprivrednike. Nadam da će i oni biti usvojeni tako da će se BiH naći u situaciji da povuče gotovo milijardu maraka kredita kojima će biti omogućeno da se nastavi izgradnja 79 kilometara autoputa i što je možda čak i važnije, na stotinu mjesta u BiH obilaznice, treće trake, tuneli, koji će olakšati kretanja na magistralnim i brzim cestama - kazao je Izetbegović novinarima nakon popodnevnih konsultacija sa članovima zastupničkog kluba SDA. 

Nije želio govoriti o imenima zastupnika SDA koji hoće, odnosno neće sutra glasati o setu zakonskih akata u kojem su izmjene i dopune Zakona o trošarinama, Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja, Zakona o naplati i raspodjeli prihoda te predloženi zakon o osiguranju depozita.

Kolokvijalno nazvani trošarinski zakoni iz ovog seta uvjet su i za kredit za izgradnju autoputa te održavanje putne infrastrukture.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije